Címlap

Üdvözlöm Honlapomon

Üdvözlöm honlapomon
1969-ben, általános iskolai tanulmányaim befejeztével az Abaújszántói Mezőgazdasági Szakképző Iskolába jelentkeztem mivel már akkor érdekelt a szőlészet és a borászat. Családi kötelékként apám szőlőbirtokán tevékenykedtünk, de igazából a szőlészet az akkoriban elkezdett berezdi szőlőtelepítések kapcsán fogott meg. Persze a sors másképp alakult, végül is általános gépészeti technikumot végeztem, és ebben a szakmában dolgoztam sokáig.

Már családos emberként, 1989-ben telepítettem sokadmagammal a cserépfalui Csurdóka dűlőben az első Chardonnay ültetvényemet közel 1 hektáron. 2000 után kezdtem komolyabban foglalkozni a szőlő és bortermeléssel. Zengő és Leányka ültetvényeket vásároltam, illetve 2002-ben a helyi Nyomó-hegyen Cabernet Savignon és Blauburger faltákat telepítettem 1 hektár területen. Ebben az időben építettem át illetve bővítettem a régi családi borospincét a Berezdi pincesoron, mely ma már a kiszolgáló helységekkel együtt 40 fő ellátására és mintegy 200-300 hektoliter bor tárolására alkalmas. Ekkor már rendszeresen résztvettem a környékbeli borversenyeken ahol számos nagy arany és egyéb kitüntető díjakat kaptam a boraimra. Büszke vagyok arra hogy az egyik borom 2004-ben a Magyarországi Borutak Országos Borversenyén az „illatos fehér bor” kategóriában” a „Magyarországi Borutak Zászlósbora” lett.

Ugyanebben az évben választottak meg a” Bükkalja Régió Borászának”, a kitüntető címet az egri várban Medgyessy Péter miniszterelnöktől vehettem át.

Bogácson a cserépi úti pincesoron pincét vásároltam, azt átalakítottam-bővítettem, komfortosítottam, mely ma már 60-70 fő ellátására is alkalmas.

Mindkét pincémbe az év minden napján-előzetes belelentkezés alapján-fogadok borkedvelő vendégeket,-csoportokat akik finom borkorcsolyák mellett megkóstolhatják fehér és vörös boraimat, de a borbemutatás és borvásárlás után-akár zeneszó kiséretében -lehetőség van mulatozásra is.

Jellemzően értékesített palackos és lédig boraim:

Fehér bor kategóriában: Chardonnay

Leányka

Zengő

Olaszrizling

Savignon Blanc

 

Vörös bor kategóriában: Cabernet Savignon

Blauburger

Chiraz

Merlot

 

A szőlő és bortermelés mellett szálláskiadással is foglalkozom, József Attla úti 10 ágyas összkomfortos vendégházamba szívesen várom a pihenni vágyó vendégeket.

 

Szeretettel várok mindenkit a pincéimben és a vendégházamban!

 

A cserépi szöllőben

 

Kiegészítő információ